Via KL, mijn poort tot Azie, naar HCMC
03 Maart 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Bizar, slechts 48 uur geleden liep ik in de sneeuw van de Franse Alpen naar mijn taxi, die mij naar mijn TGV bracht, voor de thuisreis naar NL, en nu ben ik in de tropische warmte van Vietnam. Buiten hoor ik t continue getoeter van de passerende brommertjes.
De afwisseling van mijn (reis)leven ten voeten uit!
Op Schiphol ontmoette ik bij t inchecken oud-HEAO-klasgenoot Bart van Dooren. Leuk om bij te praten, na veeeeeele jaren! We zouden elkaar In KL, tijdens beider overstap, weer ontmoeten om verder bij te praten, maar we zijn elkaar blijkbaar misgelopen. Jammer. Ben benieuwd waar ik hem weer zal ontmoeten, op Schiphol, in een vliegtuig of n ver land of gewoon in NL. Hij reist ook veel, dus je weet maar nooit.
Pfff, wel even wennen zeg, zo'n lang stuk vliegen. Dan is Afrika toch makkelijker.
Bovenal was t weer heerlijk om even op bekend terrein te zijn, al was t slechts een anderhalf uur durend verblijf op de airport van Kuala Lumpur.
Maleisie voel alijd weer als een warm bad, een soort van thuis in Azie!
Niet vreemd, Maleisie was in 1991 het eerste Aziatische land dat ik uitgebreid bezocht. De liefde voor Maleisie en de Maleise mensen is altijd gebleven. Heerlijk gevoel!
Ook de aankomst hier voelt goed. Heerlijk hektisch verkeer dat kris kras door elkaar scheurt, bovenal veel brommers met 1-2, soms 3 mensen erop, sommigen met een doekje voor de mond i.v.m. de luchtverontreiniging.
Na een rustige anderhalf uur op mijn kamer ga ik nu de stad verkennen en ergens een heerlijk noodlesoepje (pho) eten.
JA, ik ben na 21 maanden (eindelijk) terug in Z.O. Azie en daar ga ik weer van genieten.
Leen
De afwisseling van mijn (reis)leven ten voeten uit!
Maleisie voel alijd weer als een warm bad, een soort van thuis in Azie!
Leen
03 Maart 2008 - 08:36
Tilly:
Goede morgen Leen,
Blij dat je weer heelhuids op je "volgende" bestemming bent aangekomen. Geniet nog even van de rust voordat je weer volledig in dienst gaat van de komende groep.
hartelijke groet
03 Maart 2008 - 08:44
Aline:
Ben stik jaloers op je! Oh,..Vietnam. Zucht. Hanoi, Halong Bay,...ga er maar lekker van genieten. Ben even kwijt wanneer je weer in het land bent. Kijk er naar uit je verhalen te lezen. Liefsie, Aline -
03 Maart 2008 - 09:15
Angelina En Jerry:
Hallo Leen, wat zal het weer een toffe reis worden, Vietnam vonden wij in 1995 ook zo heel tof, we kunnen ons het drukke brommerverkeer nog levendig voorstellen. Halong Bay was toen ook fantastisch. Geniet er maar van
Ik zit nu reeds 4,5 week met mijn rechtervoet in het gips, hopelijk mag hij 14 maar eraf. Dus ik zit nog steeds thuis en heb nu tijd genoeg om je reisverhalen te volgen.
Ik wens je weer een heel toffe groep toe.
ook groetjes via deze site aan Aline(ik denk toch dat het Aline van Laos is hé).
groetjes -
03 Maart 2008 - 12:45
Hanny:
Hallo Leen,
Je hebt een interessant leven zo, vol reizen en ontmoetingen met allerlei mensen. We wensen je weer veel plezier toe in Vietnam.
Angelina via deze site sterkte met je gipsvoet.
Groet Jaap en Hanny -
03 Maart 2008 - 16:30
T.Adri:
wat heb jij een sterk lichaam èn geest al die grote verschillen in temp.(winterse Alpen/Azië) en cultuur (familie en "brommerige" Aziaten)!
Geniet ervan.