Moskou, echt onwerkelijk! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van leenmenken - WaarBenJij.nu Moskou, echt onwerkelijk! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van leenmenken - WaarBenJij.nu

Moskou, echt onwerkelijk!

Blijf op de hoogte en volg

14 Augustus 2008 | Rusland, Moskou

Tja, na ruim 2 geweldige dagen in magnifiek St. Petersburg liep ik vanmorgen om 9.15 uur (7.15 uur jullie tijd) op het Rode Plein!

Het is allemaal zo bijzonder! Zo vaak op tv de beelden gezien en nu moet ik in mijn arm knijpen om te beseffen dat ik hier echt zelf loop!
Ook het mausoleum in geweest, waar Lenin ligt opgebaard. Weer een gebalsemde bekende aan mijn lijstje toegevoegd. Nog geen vier maanden geleden liep ik langs het gebalsemde lichaam van Bac Ho (Ho Chi Minh) in Hanoi en nu langs Lenin in Moskou.
Het toont mijn (reis)leven ten voeten uit. TOP!

Door alle indrukken en het zo veel mogelijk benutten van de tijd in St. Petersburg en Moskou kom ik amper toe aan het bijwerken van dit weblog.
Reismaat Wim heeft gister een cultuurvrije dag genomen om het thuisfront op de hoogte te stellen. Neem dus ook een kijkje op www.wimkok.waarbenjij.nu voor zijn stukje over onze Rusland/Ukraine reis (Sawadeecode RUK). Wim heeft er ook toffe fotoos bijgeplaatst! Hij kan er maximaal 10 plaatsen en gaat ze vrij frequent vervangen. Neem dus regelmatig een kijkje op deze EN op zijn site!

Morgen overdag bezoeken we de toegankelijke gebouwen van het Kremlin en morgenavond boemelen we met de nachttrein weer terug naar St. Petersburg. A.s weekend rijden we met onze camper naar Tallinn!

De goede lezer begrijpt zelfs uit dit korte verhaal dat we echt met hele volle teugen genieten.
Natuurlijk vind ik het reuze leuk jullie reacties te lezen. Lieve groet uit Moskou van Leen

• 14 Augustus 2008 - 17:26

Jaap En Hanny:

Dat is weer genieten daar. Ja Leen er ontbreekt nog wel een gebalsemd lichaam aan je lijstje nl. Mao. Die hebben wij kunnen bewonderen tijdens onze reis door Chian 2 jaar geleden.
    Ik hoop dat het allemaal rustig blijft daar in Rusland voor jullie.

• 15 Augustus 2008 - 07:46

Tilly En Femke:

Je zou meteen een reis naar Rusland willen boeken als je jouw verhalen leest. Het enthousiasme spat er weer af zoals gewoonlijk. Ga zo door, Femke en ik genieten mee met je. We voelen ons ook een beetje op vakantie met je. Geniet verder en hartelijke groet

• 16 Augustus 2008 - 20:12

Til Van Joris+donald:

lieve Leen, wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Was altijd al van plan nog eens die kant op te gaan, maar zo te lezen is het inderdaad zeer de moeite waard. Maar ja ik moet het wel doseren. Kreeg vandaag een mail van mijn nicht uit Canada dat ze volgend jaar mei onze al 25 jaar staande afspraak om samen Egypte te bezoeken, wil gaan nakomen. Dus dan wordt Rusland wel 2010.
    Ben ook benieuwd naar Tallinn en omgeving.
    Ben overigens wel benieuwd ook of je daar een beetje lekker voedsel kunt vinden. Tijdens mijn werkbezoeken aan Roemenie had ik niet de beste ervaringen op dat gebied.
    Blijf genieten en tot gauw, xxx, tilly

• 16 Augustus 2008 - 21:13

Cor En Mieke:

Leen we leven met je mee ook dankzij je smsjes Het moet ontzettend indrukwekkend zijn deze dingen in het echt te beleven. blijf nog zoveel mogelijk genieten. Veel liefs Cor en Mieke.

• 25 Augustus 2008 - 02:06

Linda:

Ha Leen!
    Erg leuk om al je verhalen te lezen.... Moet ik nu ook al Rusland en Polen aan mijn verlanglijstje toevoegen, zucht ;-)
    Liefs voor jullie alle 4 uit Panama!