Ai, Ai, land in zicht! - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van leenmenken - WaarBenJij.nu Ai, Ai, land in zicht! - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van leenmenken - WaarBenJij.nu

Ai, Ai, land in zicht!

Blijf op de hoogte en volg

09 Augustus 2008 | Zweden, Stockholm

Het is toch eigenlijk niet te geloven, de hedendaagse communicatiemogelijkheden zijn eindeloos!
Op volle zee zit ik op de laptop van Wim online dit bericht te schrijven!
We zijn een half uur geleden het langgerekte eiland Gottland, ergens tussn Zweden en Estland, gepasseerd.

De reis naar Groningen en door Duitsland verliep gister voorspoedig. Het is een heerlijke camper, een Ford Transit met een keukentje, twee goede stoelen voorin en een lekkere bank achterin. Overal voldoende ruimte. Wim heeft zijn laptop mee, met 5000 verschillende nummers, dus muzikaal ook lekker.

Om 00.30 uur reden we in Rostock aan boord en eerst zijn we nog lekker een biertje blijven drinken in onze camper.
Het is een ruime veerboot en het is niet druk gelukkig. We hebben een vierpersoonskajuit, met eigen wc/douche.
Na een paar biertjes lagen we om drie uur (Finse tijd, een uur later dan bij jullie) plat.

Het is wel vreemd wakker worden in een kajuit zonder ramen, geen idee hoe laat het was. Negen uur bleek later. Het was heerlijk buiten; mooie rustige zee, met zon! Echt prachtig, wat een heerlijk relaxed begin van onze reis! Lekker lezen, lekker praten, lekker soezen, lekker eten, lekker lachen. We hebben het goed met z'n viertjes zo.

Later op de middag werd het jammergenoeg bewolkt en hebben we leuk zitten hartenjagen. Wat is het lang geleden dat ik dat heb gespeeld. Dan denk ik aan Oma en Opa Menken... met name Opa was er volgens mij een liefhebber van. Er hangt een prettig sfeertje aan boord.Rondom me heen hoor ik vele verschillende talen.

Morgenochtend komen we om 06.30 uur in Helsinki aan. We willen vroeg opstaan, want het laatste stuk schijnt zeer de moeite te zjn, tussen de eilanden door en dan de stad te zien liggen. Morgen loop ik dus in Helsinki en maandag rijden we naar St. Petersburg!

Lieve groet, Leen

• 09 Augustus 2008 - 19:43

Mini En Cees:

Leuk zo snel wat te horen. Goede reis en veel plezier!.

• 09 Augustus 2008 - 21:30

Nomi En Jeannette:

Gaaf gaaf gaaf, wat klinkt dit mooi. Nou, onze fietsen zijn bepakt, morgen als jij aankomt in Helsinki, nemen wij de trein naar Utrecht om een rondje Nederland te fietsen. Geen keukentje, luxe stoelen of internet, maar wel heel veel lol en we hopen zonneschijn. Dikke kus.

• 10 Augustus 2008 - 08:37

Emmy:

Hoi Leen,

Leuk om jouw belevenissen te lezen. Ik ben ook eens met de boot zo naar Helsinki gevaren. Prachtig was het. Hier regent het nu en lijkt het wel herfst. Hopelijk heb jij het beter.
    Geniet maar lekker.

• 10 Augustus 2008 - 09:04

Iris Samuels:

heel veel plezier met zijn beidjes !
    Geen tips want ik was alleen in Goteborg en Stockholm !
    Nu thuis vol regen en musts met een zieke kater, nierfalen dus tzt......
    fijne vakantie en mooi weer gewenst !
    Ik ga eind september naar Thailand met Anita 2 weken midden naar noord ! daaag, Iris

• 10 Augustus 2008 - 20:30

Nol Romer:

Hey leen,
    cool joh. ff rond finse golf etc. ik wist niet wat je daar allemaal deed maar volgens mij is het de moeite waard.

veel liefs, nol

• 12 Augustus 2008 - 05:47

Aline:

Lieve Leen,
    Wat klinkt dat goed! Heerlijk zo met muziekje op in de camper met z'n viertjes reizen! Hartstikke tof! Blijf jullie volgen hoor! Liefs, Aline

• 17 Augustus 2008 - 08:05

Angelina En Jerry:

leuk om dit allemaal te lezen, wij zijn juist terug van 5 dgn Texel, ook prachtig om te fietsen en te wandelen
    amuseer jullie