Wakker worden door kokende mudpools
20 November 2008 | Nieuw Zeeland, Rotorua
Heerlijk met het raam open geslapen vannacht. Lekker fris, want het was een hele heldere nacht. Iedere keer weer ongelooflijk hoeveel sterren je hier dan ziet!
We overnachten aan de rand van het thermische gebied Te Puia, met zicht op stomende geisers. Vanmorgen werd ik vroeg wakker en hoorde direct de immer aanwezige blubblubblubblub geluiden van de kokende mudpools, op nog geen 40 meter afstand van mijn kamerraam. Een fascinerende start van de dag!
Later kon ik al werkend in mijn kamer, door de open ramen, de uitleg van de gidsen over de mudpools aan mijn buro horen. Lekker makkelijk.
Vanmiddag ben ik door de stad (Rotorua wordt steeds gezelliger) en langs het meer naar Cosy Cottage Holiday Park gelopen. Van 1994 tot 2003 verbleven we daar met de Sawadeegroepen en ik wilde maar wat graag Clare en Jo, de toenmalige eigenaars, zien en spreken. In het telefoonboek had ik vanmorgen al gezien dat ze er nog steeds woonden en ik besloot er vanmiddag als verrassing binnen te lopen. In de verte zag ik Jo net naar achter het terrein oplopen en ik riep: ""Jo!"
Natuurlijk was hij verbaasd mij te zien en het was leuk elkaar weer te spreken. Daarna Clare gebeld en zij herkende mijn stem direct en was "very excited". Vanavond ga ik met hen eten in de stad. Leuk!!
Morgen gaan we naar Wai-O-Tapu, mijn favoriete themisch gebied, omdat het zo geweldig kleurrijk is.
Daarna naar Tongariro National Park, het oudste National Park van New Zealand. Het is een fascinerend vulkanisch gebied, waar we natuuuurlijk aan de wandel gaan. Heb ik reuze zin in.
Ik heb een leuke, actieve, positieve groep en een toffe Maori driver.
Eens kijken of ik in Wellington (maandag) dit weblog weer eens een beetje bij kan werken. Jullie weten nu in ieder geval weer waar ik ben en wat ik doe.
Liefs
LeenXXX
Ik heb een leuke, actieve, positieve groep en een toffe Maori driver.
Liefs
LeenXXX
20 November 2008 - 06:54
Angelina :
hallo Leen,
tof om je zo te kunnen volgen, het geeft steeds een heel goed gevoel om je verhaal te lezen, het voelt ook een beetje reizen aan.
genieten is de booschap. Hier in België komt dit WE de winter, ze voorspellen veel regen en winterse neerslag.
Angelina en Jerry
20 November 2008 - 11:12
Kim Nooyens:
Hoi Leen,
Veel plezier in Nieuw-Zeeland! Wanneer kom je terug? Ik hoor net dat Nicole in Nederland is en ik woon sinds kort in Amsterdam (uitleg volgt nog), dus we hebben je hier nodig :-)
Ik wens je nog een superleuke reis en groep!
Tot gauw,
20 November 2008 - 13:53
Hanny En Jaap:
Ja je zit wel in een bijzonder gebied van Nieuw Zealand. De aardkorst moet hier wel heel dun zijn met al die stoom en mudbubbels.
Fijn dat je weer een leuke en positieve groep hebt.
Groetjes Hanny -
20 November 2008 - 20:53
Joke:
Ha die Leen,
Je hebt het weer goed, als ik het zo lees. En gelukkig een leuke groep.
Het is een genoegen om steeds weer je berichten te lezen.
Leen, ik wens je een mooie, boeiende reis en veel plezier met de groep. Geniet ervan!
Gr., Joke