Bangkok en Koh Chang
Door: Hans&Leen
26 November 2010 | Thailand, Bangkok
Hallo!
Het is hier mooi, maar ik (Hans) moest heel erg wennen aan de overgang van Holland naar Bangkok,
vooral de drukte. En ik vond het ook vies in eerste instantie.
In Bangkok hebben we het paleis van de koning met een prachtige tempel bezocht, een avond markt en met de
expressboten de river bevaren. En heerlijk gegeten overigens. En het was er erg warm, ruim 30 graden.
Na twee dagen besloten we om eerst naar een rustig eiland te gaan, voordat we in Laos gaan reizen. Op advies van Aline, een vriendin van Leen, zijn we eerst naar Koh Chang
eiland gegaan.
Dwars door Bangkok met de taxi naar het oostelijke busstation gereden, enorm groot en daar de bus gereserveerd, die ons in 5 uur naar het oosten van het land bracht, tegen de grens met Cambodja. Daar gingen we met de Ferry over, ongeveer een half uur, naar Koh
Chang.
Nu na wat dagen wennen aan Azie is het genieten. Leen en ik zijn nu op een idyllisch, prachtig en relaxed eiland, Koh chang is echt geweldig en paradijselijk, met heerlijk
witte stranden en heerlijk eten, etc.
Weldadige rust en ruimte en ik kom weer op adem, na de hektiek van de grote, vieze stad..
We verblijven op een super romantische locatie. In totaal 8 bungalows met uitzicht op zee. Echt te wauw en super mooi. Kijk op de site www.ambersandsbeachresort.com. Zulke aardige mensen, zij zijn net opa en oma geworden van Amber (vandaar de naam) en komen uit
Zuidafrika. Wat een avontuur. Julian en Cheryl, de eigenaren, waren hier twee jaar geleden en vonden dit een mooie locatie en hebben het gekocht. Wat een verhaal he: Leef je leven! Soms denk ik dat ik het nog niet helemaal durf!
Maar ja eenmaal hier een paradijs! Ook het eten is lekker, vooral tom kaa kai is verrukkelijk. Het is soep met kip en kokosmelk. Dit is van af nu mijn lievelingssoep. Ga
dit thuis ook maken.
Gister door Julian naar de andere kant van het eiland gebracht met de pickup, een soort vrachtwagentje. Heerlijk achterop gezeten de wind in je gezicht en genieten van het oerwoud en prachtige uitzichten en heerlijk gezwommen!
Morgen vertrekken we naar Laos. Ben heel erg benieuwd. Het weer is nog altijd super, 30 graden; best heel warm.
Dat was het voorlopig, pas op jullie zelf dan doen wij het ook.
dikke kussen voor jullie en tot horens. Hans en ook van Leentje.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sawadee! (Hallo, welkom!)
Natuurlijk kan ik (Leen) me nu voorstellen dat de overgang en de drukte van Bangkok voor Hans tegenviel. We zaten in een totaal verschillende beleving, want voor mij voelde Bangkok weer als een warme douche. Bovenal heerlijk om weer in Azie te zijn met haar
warmte, hektiek en alle bekende geuren... en wetend dat we het rustieke Laos in het
vooruitzicht hebben en mooie stranden, idilische plekjes..
In Bangkok zaten we in de gezellige wijk Banglamphoo, in een prettig en goed gelegen hotel, op loopafstand van de rivier met het immer chaotische en tevens erg efficiente
bootvervoer.
Voor Hans een nieuw continent en zo nieuw, lastig om zich van te voren een voorstelling van alles te maken.
Mijn lieve vriendin Aline schreef het het meest treffend: "Ik kan me er alles bij
voorstellen dat Hans denkt: ''What the hell...?!" Zeker Bangkok....you either love it or hate it! En in het begin ervaar je deze metropool als ontieglijk lawaaiig, vies en druk!
Bangkok is met alle hectiek en indringende geuren en geluiden too much!
En zeker voor Hans, zo'n eerste kennismaking met Azie; ik kan me er alles bij
voorstellen!"
Daarom zijn we blij dat de keuze voor een paar dagen Koh Chang zo goed heeft uitgepakt!
Hier waren we echt samen aan toe en nu kijken we uit naar onze Laosreis.
Morgen, zaterdag, zal een lange reisdag worden, maar zondag kunnen we Aline omhelzen in
haar Laos! En we vinden het heerlijk en heel gezellig dat we bij haar kunnen logeren!
Volgende bericht dus uit Vientiane, de hoofdstad van lieflijk Laos!
Veel liefs
Leen
vooral de drukte. En ik vond het ook vies in eerste instantie.
eiland gegaan.
Chang.
witte stranden en heerlijk eten, etc.
dit thuis ook maken.
Dat was het voorlopig, pas op jullie zelf dan doen wij het ook.
dikke kussen voor jullie en tot horens. Hans en ook van Leentje.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sawadee! (Hallo, welkom!)
vooruitzicht hebben en mooie stranden, idilische plekjes..
bootvervoer.
Bangkok is met alle hectiek en indringende geuren en geluiden too much!
En zeker voor Hans, zo'n eerste kennismaking met Azie; ik kan me er alles bij
voorstellen!"
Hier waren we echt samen aan toe en nu kijken we uit naar onze Laosreis.
Volgende bericht dus uit Vientiane, de hoofdstad van lieflijk Laos!
Veel liefs
Leen
26 November 2010 - 07:39
Nomi En Jeannette:
Daar wil ik ook zijn!!...op Koh Chang!
Wát romantisch, lijkt wel een huwelijksreis? Geniet bovenal! Ook een beetje voor ons, wij staan vanmorgen weer driftig te krabben op onze auto ruiten. -
26 November 2010 - 07:40
Marjon Spanje:
Hoi Leen en Hans, Tje wat gaat de tijd snel. Pas waren jullie nog hier is Spanje. Nu zitten jullie alweer aan de andere kant van de wereld. Heerlijk lijkt het me om daar te zitten. Maar wij zijn heel tevreden met onze stek hier in Spanje. Het weer is prachtig en de tijd laat het weer toe om de bergen in te gaan, Onze kerstreis zit op een plaats na vol. Er kan nog een man mee. We hopen op veel boekingen op onze Spanje reizen. We hebben er een hele mooie stek van gemaakt ! Genieten jullie nog maar lekker daar !! We horen elkaar weer gauw. Groetjes van Marja en nartuurlijk de boy's Andre en Wim.
Marjon Spanje Loopend Vuurtje -
26 November 2010 - 08:10
Miranda En Peter :
uuuhhhhh wat vervelend allemaal. En wij hier maar krabben, mutsen en wanten aan op de fiets. Met zelfs sneeuw in het vooruitzicht. Maar..........ook dat is heerlijk.
Geniet er van en we horen de verhalen wel weer als jullie terug zijn. Dikke kus -
26 November 2010 - 10:56
(t.) Adri:
Hoi!
Hans, ik kan mij, na amper 1 hele dag met elkaar in Kuala Lumpur (zelfs op Nieuwjaarsdag), een pietsie voorstellen wat jou in Bangkok is overkomen.
Ik denk dat Leen bewust - zoals een goed reisbegeleider betaamt - deze volgorde heeft gekozen!
Geniet, in het bijzonder van het zwemmen, wij gaan schaatsen.
Lieve gr.voor jullie 2. -
26 November 2010 - 12:50
Jaap En Hanny:
Geniet van jullie van al het moois wat jullie nog te zien krijgen.
Wij gaan begin volgend jaar ook weer op reis naar India. We zouden 29 januari vertrekken, maar kregen een telefoontje van Sawadee dat wij de enige waren die op deze reis hadden ingeschreven. We zijn natuurlijk niet blij met dit bericht daar er steeds staat dat er GV vertrek is. Maar een paar weken later gaat er nog een reis en als wij ons hierbij aansluiten zou het minimum aantal personen genoeg zijn. We moeten nog beslissen, maar we denken wel dat we dit doen. Je bent je al zo aan het voorbereiden op deze reis en we krijgen er helemaal zin in.
Veel plezier op jullie verdere reis.
Groeten Jaap en Hanny -
26 November 2010 - 13:09
Edmee :
Ik wil ooooooooooooooooooook lekker op Koh Chang zitten. Hebben jullie de film Simon gezien. Die is daar opgenomen.
Goeie reis dwars door Thailand. De goede driehoek en de grens van Thailand naar Laos. Het schijnt allemaal heel bijzonder te zijn.
Jammer Hans dat je Bangkok niet leuk vindt, ik vind het een heerlijke stad. Ja het is zeker chaotisch maar o zo aziatisch.
Straks in de trein ga je vast genieten van het prachtige landschap. O ik wil ook echt waar. snik snik.
Heel veel plezier geniet er maar heerlijk van. dikke kus Edmee -
26 November 2010 - 13:17
Patricia.:
Hi lieverds! Geniet lekker van alles! En maak vooral veel foto's, want ik wil alles zien. Ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me prachtig. Have fun in the sun! Dikke zoenen. (hier vriest het nu....brrrr) -
26 November 2010 - 14:52
Miranda:
Lieve Leen en Hans,
Leuk om jullie belevenissen en ervaringen te lezen zo helemaal aan de andere kant van de wereld. In Costa Rica is eindelijk ook het zonnetje doorgebroken na de vele regen en zijn we heerlijk aan het genieten. Genieten jullie daar ook lekker! Geef Aline een hele dikke knuffel van me!
Beso,
Miranda -
26 November 2010 - 15:54
Mieke:
Lieve jongens,
Heel veel plezier en liefs voor jullie en Aline. Ik ben ook net terug uit Ghana met 35*. Het gaat hier sneeuwen! Mieke -
26 November 2010 - 17:02
Cor En Mieke:
Lieve Leen en Hans,
Geweldig om jullie belevenissen weer te lezen! Fijn dat jullie zo genieten. Wij zijn al weer getrakteerd op hagel en sneeuw en een bevroren auto. Maar...gelukkig hebben wij het vooruitzicht op de kerstreis met Loopend Vuurtje naar Spanje. Een hele fijne reis toegewenst.
Dikke kus Cor en Mieke -
26 November 2010 - 17:23
Mama Mini,:
Hoi Leen en Hans
war 'n belevenissen maken jullie mee!heerlijk genoten en zwemmen op het eiland en.....van de zon en warmte genieten. weer 'n goed idee van Leen,vind je niet hans? oke, nu op naar Laos. geniet ervan en heb het gezellig met elkaar.
tot Horens, liefs Mama Mini en papa Kees.
en -
26 November 2010 - 19:06
Connie En Wendy:
Hoi Hans en Leen, Leuk om jullie reisverslag te lezen, nog bedankt voor jullie kaartje. Wij vonden het super gezellig dat jullie bij ons waren, we hebben weer ouderwets gelachen, terwijl de lasagna bijna was aangebrand !! We gaan dit weekende weer lekker cachen in ons koude kikkerland brrrr,.. Veeel plezier,
de mamma's -
26 November 2010 - 20:13
Marion:
Hallo Hans en Leen,
Wat heerlijk om jullie reisverslag te lezen. Verschil in beleving van van Azie maakt het wel boeiend. Hans aan Leen heb je natuurlijk de beste reisbegeleider die er bestaat om alles te zien wat de moeite waard is. Geniet ervan.
Liefs,
Marion -
27 November 2010 - 10:59
Marjon:
Hallo!
Tot lijkt mij rijst het meest onlogische voedsel om met stokjes te eten!! Hihihi!!
Geniet ervan! Wat een ervaring weer Hans!
Kus,
Winfried en Marjon -
28 November 2010 - 17:41
Joke En Zoë:
Wat een geluksvogels, heerlijk 30 graden. Vandaag was het hier ijskoud, brrrrr....en m'n auto zat dichtgevroren. Heb 5 minuten staan trekken om de deur open te krijgen. Ik zou zo met de hectiek van Bangkok willen ruilen. Leen en Hans, heel veel avontuur en plezier met jullie prachtige reis. Groetjes Joke en een vette lik van Zoë. -
28 November 2010 - 22:32
Mariëtte:
Hé, klinkt weer top. Hectiek in Bangkok, beetje luxeprobleem hoor Hans?! Ruilen met Leiden?
Om je een idee te geven hoe het hier is: liep gisteren met Bart 20 km rond het Naardermeer, prachtig maar ijskoud, vooral toen het begon te sneeuwen. Op een gegeven moment stonden we met onze enkels in de modder. Gegierd van het lachen, maar tot op het bot verkleumd thuisgekomen. Dus uh, 30 graden, ja wel erg warm ja, haha. Ben benieuwd wat je van Laos vindt. BOFKONT!!! Waar gaat jullie huwelijksreis eigenlijk heen?!? -
29 November 2010 - 07:14
Angelina En Jerry:
Hallo Leen
Wil je Aline ook van ons beide een dikke knuffel geven! Zij was onze gids in Laos en we hebben haar ook nog gezien op je verjaardagsfeest.
Hier koud en ijzig maar dat heb je al meermaals gelezen. Wij tellen af om nieuwjaar te gaan vieren in Jamaica.
Geniet van jullie vakantie, maar daar ben ik gerust in.
29 November 2010 - 11:13
Tilly Hagendoorn:
He jongens, ik kan jullie weer "ontvangen" op mijn werk. Leuk om tussen de bedrijven door even jullie belevenissen te lezen. Een beetje warmte kunnen we altijd gebruiken. De ramen zitten erin en we zijn er erg gelukkig mee. Gelukkig klaar voordat de kou haar intrede deed. Geniet verder en wij genieten weer van jullie belevenissen.